image
Sursa foto: Jurnal.md

Comentator politic, despre viitorul Guvern: „Multă expertiză și puțină memorie instituțională; Nume noi, oameni tineri”

„Multă expertiză și puțină memorie instituțională” cam asta ar fi formula generală care ar defini noua garnitura de miniștri prezentată astăzi de Natalia Gavrilița în opinia comentatorului politic Anatol Țăranu.

Deși noua echipă nu este foarte experimentată, speranța legată de acest Guvern este una crucială.

„Pentru majoritatea candidaților propuși pentru Guvern eu cred că am putea folosi formula „multă expertiză și puțină memorie instituțională”. Cu experiența acolo este mai problematic și n-are de unde, mulți din membrii viitorului Guvern nu au avut în trecut un background guvernamental solid, nu se referă la toți. Toată speranța este legată de acest Guvern. Sunt foarte multe nume noi, oameni tineri, oameni împovărați cu experiențe și apucături de vechile stiluri de guvernare. Să sperăm că ei vor putea să aducă un curent proaspăt a ceea ce se numește guvernarea în RM”, a afirmat Anatol Țăranu la emisiunea „Ora expertizei”, de la Jurnal TV.

În ceea ce privește programul de guvernare prezentat astăzi, Anatol Țăranu spune că este unul dintre cele mai voluminoase prezentate până acum.

„În ceea ce privește expertiza eu cred că acolo există cunoștințe care permit să ia hățurile în mâini și să înceapă să dirijeze cu domeniile care sunt în custodie. Eu cred că de la minister, la minister lucrurile vor fi diferite. Toată speranța ca acest va putea să implementeze acest program de guvernare care este foarte voluminos. Este unul dintre cele mai voluminoase. Oamenii cunosc și au ambiție”, a conchis Anatol Țăranu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: