Ultima oră! Procurorii cer încă 30 de zile de arest pentru Dorin Damir și ceilalți doi reținuți în dosarul fostei Direcții 5 a MAI
În aceste clipe, procurorii PCCOCS solicită în instanța de judecată prelungirea cu 30 de zile a termenului măsurii preventive - arestul, pentru Dorin Damir și ceilalți doi reținuți în dosarul fostei Direcții 5 a MAI. Urmează ca magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana să se pronunțe.
Foto:

Cei trei au fost reținuți în urma mai multor percheziții desfășurate de procurori, în colaborare cu ofițerii SIS.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Fostul ministrul al Apărării, Alexandru Pînzari, a fost reținut la 30 iulie în dosarul Direcției 5. 

În cadrul aceluiași dosar au fost reținuți șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.

Pe 16 iulie, Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului președintelui FEA și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul PCCOCS și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Totodată, șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți și inspectorul din cadrul Poliției de Frontieră au primit încă 30 de zile de arest, pe 16 iulie.


Pub