Primăria vine cu rectificări: Câți elevi din Chișinău vor primi ajutorul de 700 de lei pentru pregătirea de noul an școlar

Primăria municipiului Chișinău vine cu precizări referitor la informaţia difuzată ieri, privind numărul beneficiarilor de ajutor material unic în mărime de 700 de lei, pentru pregătirea către noul an de studii 2021-2022. Astfel, potrivit autorităților municipale, nu 6.500, ci aproximativ 8000 de elevi din familiile defavorizate vor primi acest ajutor.

Foto: UNIMEDIA

Conform informaţiei actualizate, circa 8000 de elevi din familii defavorizate din municipiu vor primi ajutorul unic de 700 de lei din partea Primăriei, la fel ca și în anul trecut. Pentru aproximativ 6.500 de copii, sursele financiare au fost deja repartizate. Următoarea tranşă este destinată copiilor care acced în sistemul educaţional.

Ajutorul financiar destinat familiilor defavorizate, pentru pregătirea către noul an școlar, este acordat în baza listelor perfectate de Comisia multidisciplinară intraşcolară pentru protecţia copilului în situaţie de risc şi aprobate de Consiliul profesoral.

Beneficiarii îşi pot ridica banii prin intermediul filialelor Î.S. „Poşta Moldovei", în perioada 02.08.2021-02.11.2021, la prezentarea actului de identitate.


Pub