Când se vor putea vaccina anti-Covid copiii de 12-16 ani în Moldova. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

Pentru a fi posibilă vaccinare în rândul copiilor de 12-16 ani, Ministerul Sănătății a anunțat în cadrul conferinței de presă, organizate astăzi, că este nevoie să fie suplinit numărul de doze cu Pfizer și Moderna, care nu se găsește încă la noi în țară.

Foto: UNIMEDIA

„Organizația Mondială a Sănătății deja recomandă vaccinarea copiilor, din grupele de 12-16 ani, și anume cu serurile Pfizer și Moderna. Republica Moldova, desigur, până la moment nu a venit cu o astfel de recomandare, din considerentul că încă sunt stocuri insuficiente de vaccin. În general, noi avem doar Pfizer, Moderna încă nu avem, dar odată cu recepționarea acestor 720 mii de doze, țara deja ia în calcul ca în perioada următoarea să includă în planul național de imunizare și acest aspect”, a relatat Veaceslav Guțu, medic epidemiolog ANSP.

La conferință, s-a mai anunțat că pe parcursul lunilor august și septembrie vor fi recepționate donații cu AstraZeneca din partea Letoniei și Lituaniei, în număr de 30 de mii și respectiv 26 mii de doze. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății Denis Cernei, în cadrul unei conferinței de presă.


Pub