Dosarul Direcției 5: Încă o lună de arest pentru primii 3 reținuți

Magistrații au prelungit mandatul de arest pentru un termen de 30 de zile pentru primii 3 reținuți în dosarul fostei Direcții 5 a MAI. Este vorba despre președintele Asociației FEA, șeful Inspectoratului de Poliție a mun. Bălți și inspectorul Poliției de Frontieră.

Foto: Unimedia
„Scopul măsurii solicitate constă în evitarea eschivării de la justiție și influențării martorilor, astfel încât să fie asigurată eficiența investigațiilor. Procuratura va reveni cu amănunte odată ce vor deveni disponibile date cu impact major pentru societate”, se arată într-o notă emisă de PCCOCS.

În cadrul aceluiași dosar au fost reținuți șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.

Fostul şef al Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, reținut în dosarul Direcției 5 a primit 30 de zile de arest.

Partidul Democrat din Moldova a venit cu o reacție, după ce vicepreședintele PD Alexandru Pînzari a fost reținut în dosarul Direcției 5. Formațiunea condamnă atacurile la adresa fostului ministru al Apărării și cere „tuturor să nu se grăbească să îl judece”. În opinia democraților, „prin reținerea acestuia, unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”.

Fostul ministrul al Apărării, Alexandru Pînzari, a venit cu un comentariu, după ce a fost reținut în dosarul Direcției 5. Acesta susține că „ar fi bine să nu se grăbească nimeni să-l ardă pe rug”.


Pub