Gavrilița, despre „alianța PAS-Șor”: Noi avem o majoritate confortabilă și nu avem nevoie de votul altui partid
„Noi avem o majoritate confortabilă și nu avem nevoie de votul altui partid”. Astfel a comentat deputata PAS, desemnată de președinta Maia Sandu la funcția de premier, Natalia Gavrilița, informațiile precum că formațiunea din care face parte și cei de la Șor ar fi în alianță, după ședința de joi a Parlamentului.
Foto:

„Cetățenii trebuie să știe clar, noi avem o majoritate confortabilă și nu avem nevoie de votul nicicărui partid. Socialiștii nu aveau majoritatea fără voturile Șor, pentru asta făceau anumite înțelegeri. Ei aleg să voteze cu noi pentru că este o strategie de încercare de a arăta că noi suntem cumva aliniați, nu suntem aliniați absolut deloc”, a declarat Gavrilița, la un interviu pentru Europa Liberă.

Decizia celor din fracțiunea Șor de a se declara în „opoziție constructivă” induce ideea unei „înțelegeri între ultimii și cei din PAS pentru o eventuală majoritate constituțională”. Declarația aparține Partidului Comuniștilor, care susține că fracțiunea Șor va avea rol de a asigura pentru PAS suficiente voturi de a modifica Legea Supremă a țării - Constituția.

Igor Grosu a fost ales noul președinte al Parlamentului cu 64 de voturi, oferite de PAS și Partidul Șor.

Totodată, formațiunea Șor anunța că va vota pentru Guvernul Gavrilița.


Pub