FOTO Piscina de la cel mai înalt nivel tocmai a fost deschisă. Imaginează-ți cum să înoți la 294 de metri înălțime

03 Aug. 2021, 14:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
03 Aug. 2021, 14:02 // Au Bani //  MD Bani

Piscina de la cea mai mare altitudine din lume tocmai a fost deschisă în Dubai. Address Beach Resort are o înălțime de 293,906 metri și este amplasată la etajul 77 al unui hotel de tip zgârie-nori.

Sunt puține lucruri care pot echivala senzația eliberatoare trăită în momentul înotului în aer liber, iar acum în Dubai poți experimenta această senzație la aproape 1000 de metri deasupra nivelului mării. Acest lucru poate fi posibil pentru că piscina cu cea mai mare altitudine din lume tocmai a fost deschisă.

Address Beach Resort este amplasat la o înălțime vertiginoasă de 293,906 metri. Piscina are lungimea de 94,84 metri și  lățimea de 16,5 metri.

Accesul este permis, din păcate, doar oaspeților hotelului, cu vârsta de peste 21 de ani însă aceasta poate fi admirată și din exterior dacă rezervați o masă la restaurantul Asian Fusion (care se află de asemenea la etajul 77 al hotelului).

Skybridge-ul, care găzduiește apartamente de lux, se află la 294,36 metri si este considerat cel mai înalt skybridge ocupabil din lume.

Se pare totuși că Beach Resort  nu este singura piscină din lume aflată la altitudine mare. Curând va avea loc deschiderea unui alt bazin record (Sky Pool) din Londra, care va fi amplasat chiar lângă Ambasada SUA.

Sky Pool este o piscină transparentă de aproape 25 de metri, întinsă pe cele 10 etaje ale două clădiri de tip zgârie-nori. Aceasta este considerată drept fiind cea mai mare piscină acrilică de sine stătătoare din lume.

Cu toate acestea, accesul se face cu mult mai greu în comparație cu piscina Address Beach Resort, fiind necesară rezidența unuia dintre apartamentele acelor clădiri, care poate ajunge chiar la suma exorbitantă de 1,4 milioane de dolari.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 10:10 // Actual //  Lupu Eduard

BNM ar putea fi obligată să restituie 2 miliarde de lei din jaful secolului. Judecătorii Curții de Apel au respins cererea guvernatoarei BNM, Anca Dragu, de revizuire a hotărârii judecătorești de obligare a Băncii Naționale la răspundere financiară.

Astfel, BNM a fost recunoscută civilmente responsabilă în dosarul jafului bancar din anul 2014,

Totodată, judecătorii, au dat curs cererii avocatului fostului viceguvernator BNM, Emma Tăbîrță, de a implica Banca Națională în proces ca parte responsabilă civilă.

Anterior premierul Dorin Recean a criticat decizia judecătorilor privind atragerea BNM în calitate de parte civilmente responsabilă, iar Asociația Judecătorilor l-a acuzat că atacă independența justiției. După aceasta avocatul unui din inculpați a cerut recuzarea procuroarei Mariana Leahu acuzând-o că a provocat „un conflict între puterea executivă și cea judecătorească”. Acuzatoarea a declarat că nu a raportat nimănui despre deciziile adoptate în instanță, iar avocatul a zis că este convins de cuvintele ei și și-a retras cerea de recuzare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău