(VIDEO) Premieră în Japonia: Noul Toyota Land Cruiser GR Sport

Împreună cu premiera naţională a noului Toyota Land Cruiser, compania producătoare a dezvăluit în detalii modelul Toyota Land Cruiser GR Sport!

Pentru noul model Land Cruiser – și în special pentru modelul GR Sport – feedbackul de la șoferii care au participat la Raliul Dakar a fost utilizat pentru dezvoltarea vehiculelor!

Apropo, începând cu ediția din 2023, Team Land Cruiser TOYOTA AUTO BODY intenționează să participe la Raliul Dakar cu maşini bazate anume pe Land Cruiser GR Sport.

Caracteristici cheie, exclusive pentru modelul dat!

  • Doar modelul GR Sport poate fi dotat cu E-KDSS (Electronic-Kinetic Dynamic Suspension System) – un sistem (lansat în premieră mondială) de control al suspensiei care contribuie atât la o stabilitate crescută la volan în mediul urban, cât și la performanțe superioare în off-road.
  • E-KDSS controlează automat și electronic fiecare stabilizator din față și din spate în mod independent, reacționând la condițiile de drum și la condițiile individuale ale fiecăreia dintre cele patru roți pentru a oferi ajustări de stabilizare mai precise.
  • Pe lângă implementarea E-KDSS, noul Land Cruiser prezintă constante de arc optimizate și sistemul AVS pentru o stabilitate remarcabilă a direcției.
  • De asemenea, modelul dat se deosebește printr-o cursă a suspensiei semnificativ mai mare și dispune de cea mai lungă articulație a roții din orice generație din serie.
  • Standard mai are câte un diferenţial cu blocare electronică pe fiecare punte, contribuind la sporirea performanței într-o varietate de medii off-road. Modelul obşinuit Land Cruiser poate avea doar unul posterior (opţional).
  • Land Cruiser GR Sport se mai deosebește din punct de vedere vizual: are o grilă de radiator şi bare de protecţie diferite (vezi un comparativ mai jos), inserţii negre pe arcurile roţilor, emblemă şi inscripție posterioară neagră, apărătoare de noroi speciale posterioare, jante din aluminiu de 18 inci (în culoare Mud Grey), embleme speciale GR Sport, aplicaţii negre în locul tuturor celor cromate, autocolante negre în partea inferioară a uşilor şi hayonului, praguri laterale speciale, mânere şi oglinzi retrovizoare negre.
  • La interior are: un volan special îmbrăcat în piele, animaţie de salut specială, scaune frontale speciale (cu embleme GR), aplicaţii decorative din lemn sau fibră de carbon, culoare predominantă GR-exclusive Black sau în combinaţie cu Dark Red, cheie-breloc Smart Key cu emblemă GR.
  • Modelul se poate combina cu ambele motoare, la alegere.

Preţurile în Japonia: modelul GR Sport cu motor pe benzină este disponibil doar cu şapte locuri pentru pasageri (59.121 euro), iar cu motor diesel vine doar cu cinci locuri (61.424 euro).

Cmentariile sunt închise