Cel puţin parţial! Președintele SUA a propus reducerea mașinilor cu motoare cu combustie internă

Casa Albă a propus producătorilor auto americani să înceapă o reducere masivă a vehiculelor cu motoare cu combustie internă pe care le fac!

Conform Autonews, autoritățile vor să reducă numărul de mașini noi cu motoare pe benzină și diesel cu 40% până în 2030, înlocuind volumele în scădere cu unele electrice. Cu toate acestea, producătorii înșiși nu au ţinut să dea curs expres invitației.

Sursele publicației au confirmat că s-au început negocieri în acest sens cu cele mai mari concerne auto americane, dar în prezent acestea se află într-un stadiu incipient. Biroul General Motors a declarat că încă nu s-a ajuns la un acord, în timp ce Ford și Stellantis au refuzat să ofere comentarii.

Angajamentul privind vânzările de mașini noi va fi semnificativ deoarece, deși unii producători de automobile din SUA au promis că își vor transforma gama de modele în vehicule electrice, nu și-au făcut nicio promisiune cu privire la volume. Toţi jucătorii îşi doresc suport din partea statului şi garanţii că nu vor rămâne cu maşinile în stoc pentru că lipsește infrastructura.

Anterior, președintele Joe Biden a vorbit despre intenția sa de a reduce сu 50% emisiile de gaze cu efect de seră din țară până la sfârșitul deceniului. Acesta este şi unul dintre obiectivele declarate în timpul cursei pentru prezidenţiale.

Cu toate acestea, experții spun că, pentru ca locuitorii țării să înceapă trecerea masivă la mașinile electrice, vor fi necesare investiții mari în dezvoltarea rețelelor de stații de încărcare. În aceste scopuri, s-au alocat deja 7.5 miliarde de dolari, dar, potrivit unor estimări, este nevoie de mult mai mult – până la 87 de miliarde!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/