/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Edilul Capitalei acuză Guvernul că, pe ultima sută de metri, vrea să deposedeze bugetul Chișinăului de 17 mln de lei

missing
03 august 2021, ora 18:16

Executivul încearcă pe ultima sută de metri să deposedeze bugetul Primăriei Chișinău de 17 milioane de lei, prin scheme frauduloase. Astfel de acuzații au fost aduse de către edilul Capitalei marți, pe rețelele sociale. Solicitat pentru reacție, serviciul de presă al Guvern a cerut să transmitem o solicitare de informație și a precizat că în cel mai scurt timp va veni cu un răspuns. 

Ion Ceban a scris pe pagina sa de Făcebook că: „se cere achitarea banilor, astăzi. Este vorba de proiectul fantomă „Locuințe pentru toți” în care sunt implicați escroci, iar cu implicarea instantelor de judecată vor să fure locuitorii Chișinăului”.

Primarul a rugat Ministerul Finanțelor să stopeze „această ilegalitate” până la investirea noului Guvern și a făcut apel către Președinție și Parlament, ca să oprească acest „dezmăț”, iar cazul să fie examinat de noua componență a Guvernului.

Reprezentanții Primăriei Chișinău precizau anterior că în anul 2011, în privința Companiei de construcții „Locuințe pentru toți” a fost intentat proces de insolvabilitate.

Peste opt ani de la intentarea procesului de insolvabilitate, prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, ulterior menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău s-a dispus încasarea banilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram