/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Inundațiile i-au dat bătăi de cap cunoscutului mim Eduard Cernat, care vroia să deschidă un teatru în demisolul unui bloc

missing
03 august 2021, ora 18:47

Incompetența și indiferența responsabililor l-au costat mult pe un tânăr din Capitală. Mai exact, este vorba despre actorul Eduard Cernat, cunoscut pentru activitatea sa de mim. Acesta se pregătea să deschidă, în scurt timp, un adevărat teatru în demisolul unui bloc, însă toate planurile i-au fost date peste cap, după ce, ieri, spațiul a fost inundat. S-a întâmplat și la vecinii săi, câteva zile mai devreme, însă administrația clădirii nu a intervenit aproape deloc și a refuzat să ofere ajutor. Astăzi, din ceea ce urma să fie o sală de teatru a rămas doar o încăpere distrusă. Administratoarea blocului a refuzat să discute cu echipa noastă de filmare, iar inginerul responsabil de rețele a declarat că… nimic nu s-a întâmplat.

În spațiul care acum seamănă mai degrabă a încăpere părăsită și cu miros puternic de mucegai, actorul Eduard Cernat dorea să înființeze un teatru cu statui vii, un proiect nou și unic în țara noastră.

 Așa că a început să facă reparație și să amenajeze încăperea pentru repetiții. Recent, a adus aici toată recuizita și costumele sale, întrucât se pregătea deja de deschidere. Nenorocirea, însă, i-a bătut, ieri, la ușă, când a văzut tot spațiul plin cu apă. 

Acum, artistul se bucură că a reușit, cel puțin, să-și salveze costumele, pe care le adună și le confecționează de mai bine de 10 ani. 

Însă problema, spune Eduard, nu este de ieri. Unii vecini au fost inundați la fel ca el încă de săptămâna trecută, dar administrația blocului nu a intervenit deloc pentru a rezolva problema. Este și cazul acestei femei, care spune că, vineri, și-a găsit apartamentul plin cu apă, gunoaie și murdărie din canalizare. 

A sunat și la inginerul responsabil de rețelele blocului de locuit, dar nici acolo nu a obținut vreun rezultat.  

L-am găsit astăzi pe bărbat, dar acesta ne-a declarat, în timp ce spărgea un perete plin de apă, că nimic nu s-a întâmplat.

Între timp, și alți vecini din bloc s-au plâns că le-au fost inundate locuințele. 

Pentru a rezolva cumva problema, locatarii care au avut de suferit sau văzut nevoiți să apeleze la o companie privată de ingineri. Ceilalți vecini spun, însă, că și lor le este frică pentru propriile locuințe. Potrivit lor, toate aceste neplăceri s-ar întâmpla din motiv că, la construcția blocului, au fost admise mai multe greșeli tehnice, iar țevile au fost instalate necorespunzător. Am încercat să obținem un comentariu și de la administratoarea blocului, dar aceasta a fugit, atunci când echipa noastră a venit la fața locului, declarând că nu va comenta situația. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram