/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Președintele interimar al Platformei DA, despre garnitura Guvernului Gavrilița: „Într-un ceas bun și cu Doamne ajută”

missing
03 august 2021, ora 21:09

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a venit cu un comentariu, după ce prim-ministra desemnată Natalia Gavrilița a prezentat garnitura viitorului Guvern. Acesta a spus că formațiunea este dispusă să livreze toată expertiza pe proiectele la care a lucrat în Parlament și speră să fie susținute inițiativele bune pe care le-a promovat cândva în Blocul ACUM.

„Sunt câteva nume pe care-s bucuros să le văd, sunt sigur că vor face față. Țin mult pumnii pentru Sergiu Litvinenco și la domeniul pe care și l-a asumat. Sunt câteva nume care nu prea știu ce reprezintă și timpul va arăta dacă vor face față. Este un nume care nu prea l-aș vedea să tindă până la ministru. Dincolo de euforii și maniere de vedete, s-ar putea ca cei pe care nu-i cunosc prea bine să ne uimească plăcut, iar cei la care ținem să ne surprindă mai puțin plăcut. Totul depinde de munca și perseverența fiecăruia. Într-un ceas bun și cu Doamne Ajută”, a scris Dinu Plîngău pe Facebook.

Natalia Gavrilița, premierul desemnat, a depus astăzi  la secretariatul Parlamentului, lista membrilor noului Cabinet de miniștri, 13 la număr, în loc de 9 câți sunt acum. Se propun patru vicepremieri, iar unul dintre ei pentru digitalizare.

Potrivit informațiilor, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi divizat în două instituții. Astfel, va fi  un Minister al Sănătății și altul al Muncii și Protecției Sociale.

Aceleiași proceduri vor fi supuse alte două ministere. Astfel, în noul Guvern vom avea un Minister al Educației și Cercetării, dar și un Minister al Culturii, cele două fiind până acum comasate. Un al minister care este împărțit în trei instituții este cel al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În noua garnitură propusă de Gavriliță sunt patru vicepremieri. Fotoliile vor fi ocupate de: Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, care anterior a ocupat aceeași funcție în Guvernul Sandu, Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care anterior ocupa funcția de Secretar general al Administrației Președintelui Republicii Moldova, dar și Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare, care a fost Consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu.

Noutatea cabinet de miniștri este funcția de vicepremier pentru Digitalizare, care va fi ocupată de Iurie Țurcanu, expert în digitalizare, cu o experiență de 15 ani în domeniu.

Premierul desemnat Natalia Gavriliță a anunțat astăzi programul de guvernare și lista cabinetului de miniștri. Parlamentul se va întruni în ședință plenară, vineri, 6 august, cu începere de la ora 10:00. Agenda include acordarea votului de încredere a Programului de activitate și a întregii liste a Guvernului.

Ultima Oră! Componența Cabinetului de miniștri, propus de premierul desemnat Natalia Gavrilița

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram