image
Sursa foto: itv.com

Incendii devastatoare în Grecia, Turcia și Italia; Plajele au fost distruse de flăcări: Mii de oameni evacuați

Incendii de amploare în partea de nord a Mediteranei, în Grecia, Turcia și Italia. O plajă a fost distrusă de flăcări în Sicilia, Italia. Focul s-a extins până în centrul orașului Catania și amenința aeroportul.

O mare parte din insula Rhodos, Grecia, a rămas fără curent electric și apă din cauza unui incendiu de vegetație care a afectat rețelele de alimentare. Și coasta Turciei de la Mediterana a fost cuprinsă de flăcări. Aici au ars pădurile din apropierea hotelurilor.

Italia este împărțită de vremea extremă. Incendii violente au fost în Sicilia, unde sute de oameni au fost evacuați de urgență. Una dintre cele mai frumoase plaje din Catania a fost mistuită de flăcările uriașe. În nord, țara este grav afectată însă de inundații în urma ploilor abundente. 

În Grecia, o mare parte din insula Rhodos a rămas fără curent electric și apă. Totul din cauza unui incendiu de vegetație care a afectat rețelele de alimentare. Soldații greci au venit să ajute pompierii care s-au luptat cu focul. Două localități aflate în calea incendiului au fost evacuate.

Și coasta Turciei de la Mediterana a fost curpinsă de flăcări. La nici treizeci de kilometri la nord de Rhodos este stațiunea Marmaris din Turcia. Aici au ars violent pădurile din apropierea hotelurilor, scrie realitatea.net

Cea mai gravă situație este în stațiunea Bodrum, unde oamenii speriați au așteptat la malul mării bărcile salvatoare care să-i evacueze din calea flăcărilor. Până acum, cel puțin șase oameni au murit și alți 300 au fost răniți în incendiile izbucnite în Turcia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: