image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat din Cahul, reținut la frontieră: Și-a perfectat ilegal un act pentru a putea să se angajeze legal în UE

Un conațional ar fi achitat 80 de euro pentru o carte de identitate românească neveridică, pentru care acum riscă cercetare penală. Audiat, bărbatul a recunoscut că și l-a perfectat ilegal pentru a putea să se angajeze legal pe teritoriul Uniunii Europene.

Incidentul a fost înregistrat sâmbăta trecută, pe 31 iulie curent, în punctul de trecere Cahul. Unde, pentru efectuarea formalităților de control s-a apropiat un autoturism de model Mercedes, înmatriculat peste hotare, având la bord mai mulți pasageri care călătoreau spre Belgia.

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control suplimentar mijlocul de transport și pasagerii. Ca urmare a controlului de nivelul II, în geanta personală al unui bărbat de 47 de ani, originar din raionul Cahul, polițiștii de frontieră au descoperit o carte de identitate românească. Fiind examinată cu tehnica specială s-au identificat indici de falsificare asupra actului.

Audiată, persoana a mărturisit că ar fi făcut cunoștință întâmplător cu un bărbat care i-a propus o ofertă avantajoasă de obținere a unui act ce i-ar oferi posibilitatea de angajare legală pe teritoriul Uniunii Europene. Bărbatul ar fi acceptat oferta, obținând astfel o carte de identitate românească pentru care ar fi achitat suma de 80 euro, fiind asigurat că nu va avea probleme.

Conform procedurilor legale, actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Bărbatul și-a continuat călătoria, dar umează a fi citată pentru audieri suplimentare.

Polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, conform art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: