(foto) Cozi lungi la trei puncte de trecere a frontierei: Au fost deschise toate pistele de control
La ora actuală, pe ambele sensuri de deplasare (intrare/ieșire în/din Moldova) se înregistrară un flux sporit de călători și mijloace de transport în PTF Leușeni, PTF Sculeni și PTF Cahul. Astfel, au fost deschise toate pistele de control și suplinit cu numărul necesar de inspectori pentru a face față fluxului.

Foto: border.gov.md
Poliția de frontieră informează că, mai mult, ținând cont de perioada pandemică în care este necesară completarea fișei epidemiologice de către persoanele care nu dețin documente ce le-ar excepta de la autoizolare, motiv pentru care controlul de frontieră este mult mai anevoios decât de obicei. Iar din cauza fluxului mare de călători, apar unele dificultăți de lucru cu sistemul informațional al IGPF.

„În prezent, polițiștii de frontieră activează la capacitate maximă și depun tot efortul pentru a ține sub control situația creată. Rugăm înțelegere din partea călătorilor și să se informeze din sursele oficiale atunci când își planifică o călătorie. Totodată, solicităm să alegeți și alte punctele de trecere deschise traficului la frontiera cu România, unde timpul de așteptare este minim, cum ar fi: PTF Costești, PTF Lipcani, PTF Giurgiulești-Galați, pentru a nu suprasolicita în continuare Leușeni și Sculeni”, informează poliția de frontieră.




Pub