Se coace garnitura Guvernului Gavrilița: Primele nume pe lista noului Cabinet de miniștri

Actual deputat PAS Andrei Spînu va fi înaintat la funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Gavriliță, care cel mai probabil va fi votat joi, la o ședință extraordinară a Parlamentului, potrivit unor surse din PAS. La șefia MAI ar urma să fie înaintată Ana Revenco, cea care este, la moment, consilieră în domeniul Apărării și securității naționale.

Foto: Unimedia

Ala Nemerenco ar urma să fie înaintată la funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Vlad Kulminski ar putea ocupa fotoliul de viceprim-ministru pentru Reintegrare.

Din Guvernul Gavriliță, potrivit surselor PAS, ar putea face parte și Dorin Recean, fiind propus la funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii.

Natala Gavriliță a fost oficial desemnată la funcția de premier de către președinta Maia Sandu. Decretul a fost semnat vineri. Aceasta are la dispoziție 2 săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare. Gavrilița anunța că la începutul acestei săptămâni va face publică lista de miniștri și speră că va fi învestit în Parlament

Consultările au avut loc vineri dimineață. Cei de la BECS au lipsit și au declarat că „regretă că Maia Sandu nu a venit la Parlament”.

Cei de la Șor au declarat că vor susține Guvernul Gavriliță.


Pub