Au dăruit speranța la viață: Peste 400 de angajați în sistemul penitenciar au donat sânge și plasmă

Pe parcursul lunii iulie, peste 400 de donatori voluntari, funcționari publici din cadrul sistemului administrației penitenciare și persoane private de libertate, au demonstrat compasiune și solidaritate față de persoanele bolnave, pentru care transfuzia de sânge constituie speranța la viață,, donând sânge și plasmă convalescentă.

Foto:

În cadrul instituțiilor penitenciare, au fost amenajate colecte mobile de către reprezentanții Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, pentru recoltarea sângelui de la donatorii voluntari, fiind respectate toate condițiile sanitare corespunzătoare asigurării siguranței și securității în procesul de transfuzie.

Procedura a inclus un examen medical prealabil obligatoriu, prelucrarea datelor cu caracter personal ale donatorilor şi donarea propriu-zisă.

Funcționarii sistemului administrației penitenciare și persoanele private de libertate constant demonstrează altruism și noblețe, donând sânge, implicit plasmă convalescentă, întru suplinirea rezervelor necesare terapeuticii transfuzionale, care va fi folosită în tratarea persoanelor bolnave, inclusiv pacienții infectați cu noul Coronavirus.


Pub