Avocatul lui Platon comentează demersul procurorilor: „Dacă nu a venit, înseamnă că deodată trebuie să îi aplici arest?”
Avocatul lui Veaceslav Platon consideră neîntemeiat demersul procurorilor privind arestarea și anunțarea în căutare a lui Platon, după ce nu s-a prezentat în cadrul ședinței de judecată din această dimineață. Ion Crețu a declarat pentru UNIMEDIA că se află în concediu pentru câteva zile și nu a fost la ședință. Mai mult, acesta credea că ședința a fost amânată, din acest motiv și clientul său, Platon, a absentat.
Foto: colaj

„Eu tot sunt în concediu pentru câteva zile și nu am fost la ședința de astăzi. Știu că ședința urma să nu aibă loc și de aia și Platon Veaceslav nu a venit. Nu am discutat despre când va reveni în țară.

Consider neîntemeiat înaintarea unui asemenea demers în cazul în care persoana nu se prezintă, să soliciți aducere forțată. Dacă nu a venit nu înseamnă că deodată trebuie să îi aplici arest?”, ne-a spus avocatul.

Veaceslav Platon urma să fie prezent astăzi la o ședință de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”, însă nu s-a prezentat. Astfel, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.

Procuratura Generală a venit cu unele precizări referitor la informațiile conform cărora Veaceslav Platon ar fi plecat la Londra.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare. Decizia a fost luată pe 14 iunie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani fiind definitivă.

Pe 20 aprilie 2017, Platon a fost condamnat în acest dosar la 18 ani de închisoare. Amintim că luni, 15 iunie 2020, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după patru ani petrecuți după gratiile Penitenciarului nr. 13.


Pub