Și-a cumpărat o carte de identitate falsă pentru a se angaja „legal” la muncă în UE: Un moldovean, prins de polițiștii de frontieră

Un moldovean ar fi achitat 80 de euro pentru o carte de identitate românească neveridică, pentru care acum riscă cercetare penală. Audiat, bărbatul a recunoscut că și-a perfectat-o ilegal pentru a putea să se angajeze legal pe teritoriul Uniunii Europene. Incidentul a fost înregistrat sâmbăta trecută, pe 31 iulie curent, în punctul de trecere Cahul, unde, pentru efectuarea formalităților de control s-a apropiat un autoturism de model Mercedes, înmatriculat peste hotare, având la bord mai mulți pasageri care călătoreau spre Belgia.

Foto: border.gov.md

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control suplimentar mijlocul de transport și pasagerii. Ca urmare a controlului de nivelul II, în geanta personală a unui bărbat de 47 de ani, originar din raionul Cahul, polițiștii de frontieră au descoperit o carte de identitate românească. Fiind examinată cu tehnica specială s-a identificat indici de falsificare asupra actului.

Audiată, persoana a mărturisit că ar fi făcut cunoștință întâmplător cu un bărbat care i-a propus o ofertă avantajoasă de obținere a unui act ce i-ar oferi posibilitatea de angajare legală pe teritoriul Uniunii Europene. Bărbatul ar fi acceptat oferta, obținând astfel o carte de identitate românească pentru care ar fi achitat suma de 80 euro, fiind asigurat că nu va avea probleme.

Conform procedurilor legale, actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Bărbatul și-a continuat călătoria, dar umează a fi citată pentru audieri suplimentare. Polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, conform art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.


Pub