Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atleta din Belarus, forțată să…

Atleta din Belarus, forțată să se întoarcă în țară, a primit viză umanitară în Polonia

Foto: Profimedia Images

Atleta din Belarus Krystsina Tsimanouskaya, care a declarat duminică, 1 august, că este obligată să-şi suspende participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi să părăsească Japonia, a primit viză umanitară în Polonia. Un anunț în acest sens a fost făcut de către ministrul adjunct al afacerilor externe din Polonia, Marcin Przydacz. 

„Krystsina Tsimanouskaya, o atletă din Belarus, este deja în contact direct cu diplomații polonezi de la Tokyo. A primit viză umanitară. Polonia va face tot ce este necesar pentru a o ajuta să-și continue cariera sportivă. Polonia înseamnă întotdeauna solidaritate”, a precizat Marcin Przydacz într-o postare pe Twitter.

Krystsina Tsimanouskaya, în vârstă de 24 de ani, a menționat duminică, 1 august, că se află într-o secţie de poliţie pe aeroportul din Tokyo. Tsimounouskaya declara că a fost forţată să-şi suspende participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi să părăsească Japonia după ce şi-a criticat federaţia naţională pe reţelele de socializare.

Luni, 2 august, Polonia și Cehia au declarat că sunt gata să-i ofere ofere o viză de ședere sportivei.

Tsimanouskaya urma să participe la competiția de sprint 200 de metri, luni, însă s-a plâns că a fost forțată să participe la o altă cursă după ce niște coechipiere au fost declarate ineligibile.

Situația de la Jocurile Olimpice reprezintă cea mai nouă controversă în care este implicat regimul Lukașenko din Belarus.