Vrei să petreci un weekend IT? Înscrie-te la un atelier gratuit chiar în regiunea ta 

Fii programator timp de 2 zile și explorează lumea fascinantă a programării alături de specialiști IT! Tekwill Academy te invită la seria de masterclass-uri „Programare de la zero”, care se vor desfășura concomitent în 4 orașe diferite: Chișinău, Bălți, Comrat și Cahul. Activitățile practice vor avea loc în perioada 14-15 august, în format fizic, fiind disponibile gratuit pentru doritorii de a descoperi programarea. Atelierele sunt organizate de către Tekwill Academy, cu susținerea USAID și Suedia, în cadrul proiectului Tekwill.

Atelierul este conceput pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, care nu au cunoștințe și experiență în domeniul programării. Scopul acestuia este de a iniția doritorii în IT și de a le oferi experiențe practice dintr-un domeniu, specialiștii căruia sunt la mare căutare pe piața muncii naționale.

Acesta oferă participanților oportunitatea de a crea o aplicație sau un joc simplu utilizând un limbaj de programare. În funcție de localitate, atât limbajul, cât și tipul de aplicație vor fi diferite. Astfel, la final de activitate, fiecare participant va realiza individual, de la zero, un produs IT. Totodată, participarea la eveniment este un prilej de a discuta cu mentorul despre primii pași în domeniul tehnologiilor informaționale și cum să-ți construiești o carieră în IT.

Atelierele se vor desfășura timp de 2 zile a câte 2 ore în următoarele orașe:

  1. Or. Chișinău, Centrul de excelență în domeniul TIC „Tekwill”, Strada Studenților 9/11 – limbajul de programare Python – cu desfășurare în limbă română
  2. Or. Bălți, oficiul companiei Power IT,  str. Alexandru cel Bun, 1-a – dezvoltare web – cu desfășurare în limba română
  3.   Or. Comrat, oficiul companiei WOX Studios, str. Victoriei, 58 – limbajul de programare Python – cu desfășurare în limba rusă
  4.   Or. Cahul, LT Mihai Eminescu, str. Constantin Negruzzi, 143 – limbajul de programare Java – cu desfășurare în limba rusă

Numărul de locuri disponibile pentru fiecare atelier este de 10-15 persoane, de aceea pentru a participa trebuie să completezi un formular de înregistrare.

Tekwill Academy este un program de formare a specialiștilor în domeniul IT și ghidarea acestora în carieră. Noi integrăm specialiștii noi în piața de muncă, în dependență de talentele individuale ale acestora și necesitățile reale ale angajatorilor. Află mai mult despre program de aici.

Tekwill Academy a fost creată și funcționează în cadrul proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC din Moldova”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.