03:48:45 24.04.2024
Stiri

Mesaj TRANȘAT din tabăra GUVERNĂRII pentru procurorul general: „Stoianoglo trebuie să plece. El acționează ca membru al unui CLAN contra altui clan. Vreau un procuror care să-i pocnească pe toți hoții la rând, fără discriminare”

Actualitate 02.08.2021 18:17 Vizualizări5330 Autor: Ziarul National
Mesaj TRANȘAT din tabăra GUVERNĂRII pentru procurorul general: „Stoianoglo trebuie să plece. El acționează ca membru al unui CLAN contra altui clan. Vreau un procuror care să-i pocnească pe toți hoții la rând, fără discriminare”


Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, plecat în concediu până pe 13 august curent, este aspru criticat de un deputat din tabăra puterii. Parlamentarul Dumitru Alaiba consideră că Stoianoglo ar acționa mai mult în calitate de membru al unui clan contra altui clan, cu referire la tabăra Platon și cea a lui Plahotniuc.

„Cam așa funcționează procuratura lui Stoianoglo, cum am văzut în aceste zile. Pînzari (Alexandru Pînzari, foșt șef al Inspectoratului General de Poliție și ministru al Apărării n.r) arestat ca să nu întrebăm cum a fost posibil Veaceslav Platon să fugă din țară. Arest pentru Damir, pentru ca să nu spunem că nu face chiar nimic în timp ce Platon scapă de urmărire penală. Orb la corupția lui Dodon în timp ce se rățoiește la dosarele lui Plahotniuc. Nu a mișcat un deget, nu a scos un cuvânt atunci când Plahotniuc era o amenințare reală pentru o republică întreagă. Așa doi ani la rând Stoianoglo în acțiune”, a menționat Alaiba.

În opinia deputatului, Stoianoglo ar aplica o strategie de comunicare primitivă. „Este o strategie deloc sofisticată, dar eficientă. Un favor sau protecție lui Dodon sau Platon, după care imediat o petardă contra lui Plaha sau a oamenilor lui, astfel ca publicul să creadă că „totuși mai face câte ceva”. Nimic sofisticat. Ah, da. Și doi ani la rând te tot vaiți pe „moștenirea pe care ai primit-o”. Despre moștenire poți vorbi două luni, nu doi ani”.

În același context, deputatul PAS consideră că Stoianoglo ar acționa în favoarea unui clan.

„Stoianoglo acționează ca membru al unui clan contra altui clan. El nu acționează ca un procuror independent. Avem doi ani în care ne-am convins. Eu vreau un procuror independent, care să-i pocnească pe toți hoții la rând, fără discriminare. Justiția nu trebuie să fie parte dintr-o strategie politică, reglare de conturi sau schemă de-a hoților. Pentru asta Stoianoglo trebuie să plece”, a conchis Dumitru Alaiba.

Citește și: Platon nu-l ascultă pe Stoianoglo: După ce l-a DISCULPAT în dosarul fraudei bancare, Procuratura îl anunță în CĂUTARE pe Veaceslav Platon, aflat în Marea Britanie, pentru a-l REȚINE

Amintim că Procuratura Anticorupție a solicitat astăzi magistraților să dispună arest preventiv în privința controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive. Solicitarea procurorilor vine ca urmare a neprezentării inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată în cadrul căreia urma să fie examinată speța privind rejudecarea dosarului în care este acuzat de corupere activă și escrocherie.

Citește și: Deputat, după anunțarea în căutare a lui Platon: „Poate totuși e cazul să anunțăm „în căutare” un procuror general bun pentru Republica Moldova?”

Instanța de judecată a respins, deocamdată, demersul procurorilor privind eliberarea unui mandat de arest pe numele lui Platon. Controversatul om de afaceri are la dispoziție zece zile pentru a se prezenta în fața magistraților.

Citește și: Platon, SALVAT de instanța de judecată. Magistratul a refuzat să elibereze mandat de AREST pe numele lui Platon până pe 12 august. Între timp, Stoianoglo a plecat în CONCEDIU

Anterior, Alexandr Stoianoglo, i-a luat apărarea lui Platon, spunând că acesta nu avea interdicție de a pleca din R. Moldova: „Cred că el va reveni și va fi prezent în instața de judecată pe dosarele care le avem în procedură”, a declarat Stoianoglo pe 20 iulie curent, în cadrul unei emisiuni de la N4.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md