Anunțarea în căutare a lui Platon a fost amânată pe 10 zile. Care este motivul

Veaceslav-Platon

Judecătorii de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au amânat ședința de azi, în care urma să decidă asupra solicitării procurorului anticorupție cu privire la emiterea mandatului de arestare pe numele lui Veceaslav Platon și anunțarea lui în căutare. Demersul procurorului a venit după ce Platon nu s-a prezentat azi la ședința de judecată, vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”. 

În acest sens, hotărârea cu privire la întreruperea ședinței a venit la solicitarea avocaților lui Platon.

„Consider neîntemeiat înaintarea unui asemenea demers în cazul în care persoana nu se prezintă, să soliciți aducere forțată. Dacă nu a venit asta înseamnă că deodată trebuie să îi aplici arest?”, a spus avocatul Ion Crețu pentru Unimedia.

Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale (PG) ședința a fost întreruptă până la 12 august, atunci când urmează să fie luată o decizie în acest sens.

Vă amintim că, azi, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat magistraților aplicarea în privința lui Platon a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente