(video) Norocul a fost de partea sa! Cum Esteban Ocon şi-a ridicat primul trofeu în cariera de Formula 1

Francezul Esteban Ocon de la Alpine Racing pleacă în vacanța de vară cu Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei câştigat! Este prima sa victorie în acest campionat de când participă în calitate de pilot principal într-o echipă, din 2016.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

https://www.youtube.com/watch?v=a2kkuQS_gXk&pp=sAQA

Circumstanțele create au fost pur şi simplu de partea sa. Tânărul în vârstă de 24 de ani a plecat de la start de pe poziţia a opta (din rândul patru) şi a ştiut să profite de carambolul în care au fost implicate mai multe monoposturi pilotate de favoriţi ai întrecerii, care au şi abandonat, chiar în primul viraj al primului tur, în contextul în care startul a fost dat pe ploaie.

https://www.youtube.com/watch?v=8DuTjXo67ac&pp=sAQA

Ulterior, a rezistat cu brio atacurilor experimentatului Sebastien Vettel, care a urcat pe podium împreună cu Lewis Hamilton, însă bucuria cvadruplului campion mondial nu a ţinut mult după asta. El a fost descalificat şi a pierdut locul secund, după ce s-a constatat că avea prea puţin combustibil în rezervor la finalul cursei.

Vettel şi echipa sa, Aston Martin, au încălcat articolul 6.6 al Regulamentului tehnic al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), conform căruia “concurenţii trebuie să se asigure că un eşantion de carburant de un litru poate fi extras din maşină în orice moment”, pentru a nu avea un avantaj în materie de performanţă.

Oficialii cursei au precizat într-un comunicat că au putut extrage doar 0.3 litri de combustibil din monopostul lui Vettel. În aceste condiţii, Hamilton a urcat pe locul secund, iar în locul său a intrat Carlos Sainz Jr.

Esteban Ocon a devenit al 14-lea pilot francez câştigător în F1. El îi succede lui Pierre Gasly (Alpha Tauri-Honda) care anul trecut a câştigat Marele Premiu al Italiei, la Monza, pe 6 septembrie.

Campionatul mondial de F1 se va relua la finele lunii august cu Marele Premiu al Belgiei.

https://www.youtube.com/watch?v=mvpws9p_Dvg&pp=sAQA

Cmentariile sunt închise