miercuri, 17 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Dmitri Mihov: Pe lângă efectul fungicid, Vibrance Duo dezvoltă culturi de cereale viguroase...

VIDEO. Dmitri Mihov: Pe lângă efectul fungicid, Vibrance Duo dezvoltă culturi de cereale viguroase din start

Recomandate

Un nou tratament sămânță fungicid este lansat de compania Syngenta. De data aceasta este vorba de cea mai nouă tehnologie existentă pe piață – Vibrance® Duo la care una din cele două substanțe active componente – sedaxan, este din clasa cu acțiune SDHI (inhibitor al succinat dehidrogenazei în mitocondrii). 

Sedaxan este special dezvoltat pentru tratament sămânță, nu îl putem găsi în produsele cu aplicare foliară. Performanțele acestei substanțe active au fost recunoscute și la nivel global, acesta primind în 2011 cel mai prestigios premiu – Agrow Award pentru cel mai bun produs pentru protecția plantelor.

Sistemia acestei substanțe este mult superioară, protejând atât tânăra plăntuță, dar și suprafața seminței și solul din jur.

În plus, s-a demonstrat științific că sedaxan determină în plantă un efect biostimulant, ceea ce determină o înrădăcinare mai dezvoltată și adâncă. Astfel planta accesează mai multă apă și nutrienți din sol, ceea ce duce la un spor de producție și o rezistență mult mai mare la diferiți factori de stres.

Spectrul larg de boli des întâlnite în Moldova pe care le controlează (tăciune, mucegai de zăpadă, septorioza, mălura) este completat de acțiunea excelentă în combaterea Rizoctoniei la cereale, o boală care începe să apară și în Moldova.

Vibrance® Duo are un mod triplu de acțiune : sistemic (datorat sedaxan), dar și penetrant și de contact datorat celeilalte substanțe active – fludioxonil. Acesta este un expert în combaterea Septoriei și Fusarium în sol, dar are acțiune de combatere și la alte boli din sol și sămânță.

 Vibrance® Duo conține și tehnologia patentată Syngenta – Formula M, un complex special de adjuvanți care ajută la o calitate mult sporită a tratamentului în ferme: acoperire mai bună a seminței, mult mai puțin praf, timp mai rapid de tratare și uscare și o culoare roșie mai intensă.

Omologările lui Vibrance® Duosunt multiple la un număr mare de culturi: 2 litri pe tona de sămânță de grâu, orz, ovăz, triticale și secară. 

Odată cu lansarea oficială a produsului Vibrance® Duo, compania Syngenta a lansat și o aplicație pentru telefoanele mobile: Seedcare Quality Everywhere. Aceasta ajută fermierii să obțină o confirmare vizuală a calității tratamentului semințelor bazată pe intensitatea colorării acestora.

Prin simpla scanare cu telefonul, aplicația, pe baza algoritmilor săi, ne spune daca intensitatea culorii și calitatea tratamentului este satisfăcătoare. Seedcare Quality Everywhere poate fi descărcată în sistemul iOS și Android, trebuie doar căutată în lista de aplicații.

Portofoliul pentru tratamentul semințelor de cereale păioase al companiei Syngenta este complet, fermierii au de unde alege cea mai bună protecție pentru cultura lor. Recomandarea specialiștilor este să fie folosit insecto-fungicidul Austral® Plus, asigură protecție superioară împotriva unui spectru larg de boli și dăunători de sol. Dacă fermierii doresc un tratament fungicid acum au opțiunea Vibrance® Duo– tehnologie de ultimă generație sau pot folosi Celest® Extra – cu un raport calitate-preț excelent pentru un tratament sămânță fungicid cu două substanțe active.

Mai multe detalii puteti obtine de la specialistii Syngenta. Click aici pentru contacte

Cere produsul de la distribuitorii oficiali Syngenta în Republica Moldova:

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale