marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. 2 soiuri noi de grâu recoltate de pe loturile de multiplicare C.Î. Agrostoc...

VIDEO. 2 soiuri noi de grâu recoltate de pe loturile de multiplicare C.Î. Agrostoc din Florești

Recomandate

Două soiuri performante de grâu Anapurna – soi semitimpuriu și Avenue – soi timpuriu, ambele genetica Limagrain au fost recoltate săptămâna trecută de pe câmpurile C.Î. Agrostoc.

Recolta obținută la cele 2 soiuri în condițiile acestui sezon, de pe loturile de multiplicare amplasate în Domulgeni, Florești este de: 7,75 t/ha pentru soiul Avenue (umiditatea 14%) și 7,1 t/ha pentru soiul Anapurna (umiditatea 11.5-12%).

Acestea și-au confirmat performanța inclusiv anul trecut, în condiții de secetă.

„Mereu suntem în căutarea a noi soiuri, monitorizăm dezvoltarea acestora în regiuni ce au condiții pedoclimaterice similare celor din Moldova, le testăm și le multiplicăm pentru a asigura fermierii cu material genetic performant. Portofoliul pe care îl deținem acum ne permite să asigurăm orice necesitate a fermierilor, indiferent de zona pedoclimaterică și abordare”, a menționat Igor Tagadiuc, președintele cooperativei.

C.Î. Agrostoc a reușit și să-și optimizeze și serviciile, astfel că din acest an semințele achiziționate vor fi livrate direct în ferma agricultorilor.

Despre caracteristicile celor 2 soiuri a relatat mai multe Andrei Josan, reprezentantul companiei Limagrain Moldova.

Mai multe detalii aflați în următorul video realizat de Agrobiznes:

Mai multe detalii puteți obține de la Reprezentanții Regionali Agrostoc și Limagrain sau puteți plasa o comandă la numerele de telefon 0 22 59 70 80 și 069 079 039.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale