image
Sursa foto: HEPTA

Țara care va avea între 140.000 și 300.000 de cazuri COVID pe zi în august; Epidemiolog: „Am fost prea optimiști”

Statele Unite ale Americii se confruntă din nou cu o creștere a numărului de cazuri COVID. Aici se raportează deja peste 70.000 de cazuri noi pe zi, conform unei medii pe 7 zile realizată de The Washington Post.

Experții spun că SUA ar putea avea între 140.000 și 300.000 de cazuri pe zi în august.

Justin Lessler, profesor în epidemiologie la Universitatea din Carolina de Nord, implicat în coordonarea previziunilor pandemiei, a declarat că este destul de îngrijorat.

„Mă îngrijorează că am putut fi mult prea optimiști în ceea ce privește prognozarea unui număr mic de cazuri COVID pe timp de toamnă”, a spus Lessler.

În SUA, media săptămânală a cazurilor COVID a crescut cu 60% în ultimele 7 zile. În plus, numărul spitalizărilor zilnice a crescut cu aproximativ 40%, în timp ce numărul deceselor a rescut cu 30%, ajungându-se la o medie zilnică de 300 de decese pe zi.

„Situația se înrăutățește. SUA nu a terminat cu pandemia în acest moment”, a spus David W. Dowdy, profesor în epidemiologie la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Varianta Delta, detectată inițial în India și diagnosticată pentru prima oară în SUA în martie 2021, a devenit rapid varianta dominantă a coronavirusului.

Varianta Delta se transmite foarte ușor, iar numărul de cazuri crește rapid în SUA.

Epidemiologii sunt de părere că relaxarea restricțiilor reprezintă un alt factor care a contribuit la creșterea numărului de cazuri din SUA. Jeffrey Shaman, epidemiolog la Universitatea Columbia, a explicat că relaxarea restricțiilor a schimbat chiar și comportamentul celor vaccinați, potrivit Digi24.

„Problema cea mai importantă este că oamenii s-au săturat și vor să uite de virus și de pandemie”, a declarat Jeffrey Shaman oferind multe exemple de oameni adunați într-un număr foarte mare fără să poarte mască.

Shaman a făcut și o prognoză COVID pentru următoarele patru-cinci săptămâni. Împreună cu echipa sa, experții au constatat că în decurs de aproximativ o lună, SUA se va confrunta cu un vârf al pandemiei: „Atunci vom avea peste un milion de cazuri într-o săptămână”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: