image
Sursa foto: Mediafax

Lukashenko, gata să invite trupele rusești în Belarus: „Îmi doresc să îmi înțelegeți poziția”

Lukashenko e pregătit să să invite trupele rusești în țară, în cazul în care va fi nevoie să asigure securitatea Belarusului și a Rusiei. Deocamdată nu e nevoie, spune el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că Moscova nu a primit nicio cerere oficială din Belarus.

„Dacă este necesar să desfășurăm toate forțele armate cu toate tipurile de arme pentru securitatea statului Uniune pe care îl construim, pentru securitatea Rusiei și Belarusului, acestea vor fi desfășurate imediat. Îmi doresc să îmi înțelegeți poziția. Acum nu este absolut necesar să facem asta”, a subliniat președintele statului Belarus, potrivit AlephNews.

Lukașenko sublinează că, anul trecut, când a fost reales, s-a ocupat de protestele anti-guvernamentale fără a implica forțele armate ale altor țări. Rusia a promis atunci vecinului său, sprijin militar și a alocat un împrumut de 1,5 miliarde de dolari pentru economia bolnavă a Belarusului. În septembrie, cele două națiuni ex-sovietice sunt programate să desfășoare exerciții militare comune la scară largă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: