Cu sprijinul UE, un concert de muzică Oscar a fost organizat la cetatea Tighina

IMG_5119

Orchestra Națională de Tineret a Moldovei (MNYO) a organizat sâmbătă, 31 iulie, un concert captivant la cetatea Tighina, cu muzică din filme Oscar. Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

Acesta este al treilea concert al orchestrei la cetatea Tighina. De data aceasta, muzicienii au interpretat muzica a 20 de filme premiate cu Oscar într-o cetate în care, datorită sprijinului Uniunii Europene, lucrările de restaurare vor începe în curând.

„Cetatea Tighina este un loc cu un imens potențial turistic cultural. Acest eveniment este mai mult decât un spectacol, este un adevărat pod cultural. Sunt convinsă că oamenii vor să vadă mai multe asemenea inițiative. Noi, la rândul nostru, vom fi bucuroși să le susținem. Datorită contribuției generoase a UE pentru conservarea și restaurarea cetății, vom valorifica și mai mult potențialul acesteia de a aduna oamenii împreună”, a menționat Dima Al-Khatib, Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Biletele la concert s-au vândut cu câteva zile înainte de eveniment.

„În 2017, am avut ideea de a organiza un concert aici, idee care a fost considerată de unii oameni puțin prea îndrăzneață. Tocmai de aceea suntem recunoscători administrației cetății și partenerilor noștri, Agenției pentru dezvoltare regională din Tiraspol pentru sprijinul acordat. Ei au crezut în ideea noastră și ne-au sprijinit. Sunt foarte mulțumit că organizarea evenimentelor culturale la cetatea Tighina au devenit o tradiție, nu o excepție”, a menționat Andriano Marian, fondatorul și dirijorul orchestrei.

Concertul face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sărbătoririi a 10 ani de la înființarea Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei.

„E un eveniment minunat cu mulți muzicieni talentați. Suntem setoși de evenimente culturale, să ne revedem și să ne bucurăm împreună”, a spus Liudmila, care a venit de la Chișinău împreună cu familia.

Programul UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților mediului de afaceri, a societății civile și a mass-media în proiecte comune.

Mai multă informație despre Programul UE „ Măsuri de promovare a încrederii” puteți vedea pe site-ul PNUD Moldova www.md.undp.org, pe Facebook Poduri de încredere peste Nistruși pe Odnoklassniki: Мосты доверия через Днестр.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente