(foto) Cum a fost la inaugurarea primului pian stradal din Chișinău. Scuarul Cehov a fost plin de muzica lui Doga, Chopin sau Eminem

pian13

Inaugurarea primului pian stradal care a avut loc sâmbătă, 31 iulie în scuarul Cehov a adunat un public de peste 200 de persoane, iar după ce a fost tăiată panglica roșie, în scenă a urcat ???? ??????? – pianist, compozitor și producător muzical din Chișinău –, care a uimit publicul cu compoziții proprii, cât și cu melodiile celebrilor muzicieni și compozitori.

Organizatorul Jan Solcan, administratorul Cafenelei „Cafea la Teatru”, a menționat că a fost surprins de numărul mare a vizitatorilor și a fost inspirat pentru a continua cu astfel de evenimente pentru a promova muzica la pian și pentru a oferi posibilitatea celor ce învață să cânte la pian, dar nu-l au acasă pentru a exersa să o poată face aici, în scuarul Cehov, în combinație cu natura și aerul curat.

Atenția oaspeților a fost distrasă de un experiment organizat de Mark Oselski, acesta a invitat o tânără din public și au interpretat în duet câteva melodii celebre la pian, iar publicul cânta la unison strofele acestei melodii.

La eveniment, au fost prezenți mulți doritori ce au urcat în scenă imediat după Mark și au interpretat melodii celebre ale următorilor muzicieni și compozitori: Eugen Doga, Frédéric Chopin, Eminem, Dr. Dre, André Rieu, Lara Fabian și alții.

Scuarul Cehov a prins viață datorită emoțiilor și a aplauzelor furtunoase care erau la finalul fiecărei melodii cât și în timpul interpretării. 

Evenimentul a fost organizat de cafeneaua „Cafea la Teatru” cu suportul agenției Profile Events.

Organizatorii planifică o serie de evenimente asemănătoare în fiecare sâmbătă pe toată perioada caldă a anului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente