fbpx

Serialul de animaţie pentru copii „Arthur” se va încheia după 25 de ani de difuzare

Serialul „Arthur”, cel mai longeviv serial de animaţie din Statele Unite, se va încheia după 25 de ani de difuzare. Postul de televiziune PBS Kids intenţionează să sisteze producţia serialului la finalul celui de-al 25-lea sezon, a anunţat unul dintre creatorii producţiei TV în timpul unei podcast difuzat miercuri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Kathy Waugh, care a fost invitată în cadrul podcastului Finding DW, a spus că serialul de animaţie nu mai este în producţie. Ea a spus că petrecerea cu prilejul încheierii filmărilor a avut loc în urmă cu doi ani.

„Cred că (PBS) a făcut o greşeală, iar Arthur ar trebui să revină şi nu cred că sunt singura care crede că au făcut o greşeală”, a spus Kathy Waugh, potrivit Agerpres.

„Nu ştiu dacă a fost o problemă de rating sau dacă venise timpul să fie scos la pensie”, a mai spus ea.

Serialul „Arthur”, lansat în 1996, este o adaptare a unei populare serii de cărţi semnate de Marc Brown, care a creat personajul omonim în 1976. Eroul serialului este un porc-furnicar, familia şi prietenii acestuia.

Producţia a fost difuzată şi în alte ţări în afara Statelor Unite.

Acest serial de animaţie, multiplu premiat cu Emmy şi recompensat cu alte distincţii, s-a remarcat de-a lungul timpului pentru lecţiile referitoare la diversitate şi toleranţă destinate copiilor.

Producţia a declanşat o controversă în 2019 în urma unui episod care includea o căsătorie între persoane de acelaşi sex. Episodul, în care profesorul lui Arthur, domnul Ratburn, se căsătoreşte cu partenerul său, Patrick, a fost catalogat drept inadecvat pentru copii de Alabama Public Television.

Postul de televiziune a refuzat să difuzeze acest episod.

Unul dintre producătorii executivi ai serialului, Carol Greenwald, a spus că PBS va continua să difuzeze episoade în reluare.

Articole asemănătoare

Back to top button