/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Șapte moldoveni, ce-și petreceau vacanța pe litoralul Turciei, au cerut să fie repatriați, din cauza incendiilor

missing
01 august 2021, ora 17:56

Șapte moldoveni care-și petreceau vacanța în Turcia au cerut să fie repatriați în legătură cu incendiile puternice din sudul țării, pe litoralul Mării Mediterane. Un anunț în acest sens a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe. 

Grupul de moldoveni a contactat misiunea diplomatică în vederea organizării repatrierii din Marmaris. Astfel, aceștia vor ajunge în Republica Moldova cu un autocar pus la dispoziție de compania de turism responsabilă de sejur.

Conform ultimilor informații furnizate de autoritățile locale, 107 din cele 112 focare au fost localizate și stinse.

Cetățenii moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73.

„Recomandăm în continuare cetățenilor Republicii Moldova să respecte anunțurile autorităților locale, să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărțile de credit și să evite deplasările în zonele afectate de incendii”, se arată într-un comunicat al ministerului.

În legătură cu incendiile forestiere din sudul Turciei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că prin intermediul liniei telefonice de urgență constituite la Ambasada Republicii Moldova la Ankara au fost procesate mai multe solicitări parvenite din partea cetățenilor Republicii Moldova, cărora li s-a oferit asistența informațională și consulară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram