„Nu a reacționat la semnalul sonor”. Un bărbat din Florești a murit în drum spre spital, după ce a fost accidentat de un tren

Un tânăr de 35 de ani a decedat în drum spre spital după ce a fost tamponat de un tren marfar. Totul s-a întâmplat vineri noaptea, pe trecerea la nivel cu calea ferată din satul Putinești, raionul Florești.

Foto: Unimedia

„Pe 30 iulie, în jurul orei 22:00, din orașul Şoldăneşti s-a pornit garnitura de tren marfar cu ruta Şoldăneşti - Bălţi. În timp ce se deplasau prin satul Putineşti, raionul Floreşti, după ce au traversat trecerea cu calea ferată din sat, au observat pe calea ferată la o distanţă de aproximativ 100 m o umbră.

Apropiindu-se, au înţeles că este o persoană la sol şi conform instrucţiunilor au conectat semnalul sonor. Întrucât victima nu a reacţionat, dar era așezată pe şina metalică, a fost conectată imediat frâna de avariere, blocând toate roţile garniturii. Apropiindu-se de victimă garnitura nu a reuşit să se oprească şi a tamponat-o”, ne-a spus ofițera de presă a IP Florești, Ina Moscaliuc.

Din cauza traumelor primite, victima a decedat pe drum spre spital. Ulterior s-a stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 35 de ani, locuitor al satului Gura Căinarului, Floreşti.

Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma examinării expertizei medico-legale.

Alte circumstanţe se stabilesc.


Pub