Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ A fost aprobat Ghidul…

DOC A fost aprobat Ghidul metodologic privind angajarea asistată a persoanelor cu dizabilități

sursa: joblist.md

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a aprobat Ghidul metodologic privind angajarea asistată a persoanelor cu dizabilități.

Beneficiarii angajării asistate sunt persoanele cu dizabilități înregistrate cu statut de șomeri la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, care nu au putut fi angajate timp de 6 luni și li se recomandă servicii de angajare asistată de către Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității şi Capacității de Muncă în programul individual de reabilitare și incluziune socială.

Potrivit Ghidului, angajarea asistată se realizează în cinci etape: stabilirea contactului și implicarea beneficiarului; elaborarea profilului vocațional; identificarea locului de muncă; implicarea angajatorului, dar și asistența la locul de muncă și monitorizarea după angajare.

La începutul anului 2020, conform datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale, numărul estimativ al persoanelor cu dizabilităţi în R. Moldova a constituit 177 de mii, printre care peste 10 mii – copii până la 17 ani.