Cine este Natalia Gavrilița? CV-ul candidatei pentru funcția de prim-ministră

natalia-gavrilita
Foto: gov.md

Fosta ministră a Finanțelor din Guvernul Sandu, Natalia Gavrilița, a fost desemnată pentru a ocupa funcția de prim-ministră a Republicii Moldova. Echipa #diez vă prezintă în acest articol cine este candidata dar și ce avere declară. Haideți să o cunoaștem împreună.

Natalia Gavrilița este o economistă care a mai condus Ministerul Finanțelor pentru o scurtă perioadă, între 8 iunie și 14 noiembrie 2019, în timpul guvernării Maiei Sandu.

În vârstă de 43 de ani, Natalia Gavrilița a fost directoarea generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie. Anterior a mai lucrat pe domeniul consultanței în dezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde s-a ocupat de proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.

În Moldova, ea a mai lucrat ca secretară de stat în Ministerul Educației 2013-2015 și în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor și este din 2017 membră a PAS.

Natalia Gavriliţa a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova şi are un master în politici publice la „Harvard Kennedy School”.

 

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a nominalizat-o ieri, 30 iulie, pe Natalia Gavrilița drept candidat la funcția de prim-ministră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente