image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Vicepreședintele Parlamentului: „RM nu poate fi ostaticul lipsei de voință a PG, de aceea trebuie să acționăm”

Dacă PG nu va oferi rezultate în timpul apropiat referitoare la dosarele de rezonanță, actuala guvernare ar putea întreprinde măsuri, inclusiv legislative, pentru a schimba situația. Despre aceasta a anunțat noul vicepreședinte al Parlamentului, Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

În context, Mihai Popșoi s-a referit la cazul lui Veaceslav Platon care recent a părăsit RM.

„În ultima perioadă observăm, din păcate, că procuratura s-a transformat într-un fel de agenție de călătorii. Ies din închisoare hoții și bandiții și iau calea pribegiei și acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. RM nu poate fi ostaticul incapacității sau lipsei de voință a Procuraturii, de aceea trebuie să acționăm. Eu aș vrea să văd cererea oficială de extrădare a personajului Ilan Șor. Din câte cunoaștem noi nu a existat o cerere oficială de extrădare a acestuia adresată statului Israel. Același lucru e valabil și în legătură cu Plahotniuc - nu există o cerere oficială de extrădare”, a spus Mihai Popșoi.

Deputatul a adăugat că există foarte multe întrebări față de capacitatea și voința Procuraturii. „Acum au deplina putere să aplice legea, nimeni nu-i va suna să le dea indicații pe cine să inchidă și pe cine nu. Dacă nu o vor face, în foarte scurt timp va trebui să luăm măsuri, pentru că cetățenii nu vor mai tolera ca procuratura să rămână o agenție de turism”, a mai spus Mihai Popșoi precizând că schimbările la această instituție pot fi perate în baza legii, care poate fi modificată.

„Nu vrem să scoatem ași din mânecă, dar dacă vom vedea că suntem constrânși și cineva se foloseste cu rea intenție de lege, atunci vom recurge la astfel de modificări”, a mai spus Mihai Popșoi.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: