image
Sursa foto: Getty Images

Un campion olimpic din Iran, membrul unei grupări considerate teroriste în SUA! Conaționalii săi cer retragerea medaliei

Javad Foroughi este singurul sportiv care a reușit până acum să câștige o medalie pentru țara sa, Iran, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La 41 de ani, iranianul a devenit cel mai bătrân medaliat din istoria țării sale, după ce și-a adjudecat aurul în finala probei de pușcă aer comprimat 10 metri, obținând un scor de 244,8.

Cu toate acestea, o parte dintre conaționalii săi nu sunt de acord cu victoria acestuia și cer organizatorilor să-i retragă medalia de aur, deoarece sportivul ar face parte dintr-o grupare teroristă.

Este vorba despre Corpul Gărzii Revoluționare Islamice, grupare al cărui membru este și Foroughi și care se numără printre organizațiile considerate teroriste de către Statele Unite ale Americii.

"United for Navid", o organizație non-guvernamentală din Iran, a depus un memoriu către Comitetul Internațional Olimpic, pentru a-i retrage medalia de aur lui Foroughi, deoarece ar face parte dintr-o organizație teroristă.

Autorii inițiativei consideră că, dacă nu va accepta să îi retragă medalia iranianului, Comitetul Internațional Olimpic va fi complice în promovarea terorismului și a crimelor împotriva umanității.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: