image
Sursa foto: Facebook/Alexandru Pânzari

Mesajul lui Alexandru Pânzari, după reținerea sa: „Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați”

Fostul ministru al Apărării, Alexandru Pânzari, fost șef al Inspectoratului General de Poliție, a transmis un mesaj prin intermediul familiei sale după ce, în dimineața acestei zile, a fost reținut în dosarul fostei Direcții 5 a MAI.

„După ceea ce s-a întâmplat astăzi, este necesar să vin cu acest mesaj prin intermediul familiei mele. Un citat spune că: Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis. Sunt lucruri despre care nu se vorbește! Știu ce am oferit Republicii Moldova prin serviciul meu, sau prin lupta mea cu arma în mână pentru integritatea teritorială, și nimeni nu știe mai bine istoria mea și a altor ofițeri, decât cei cu care cot la cot am luptat cu criminalitatea”, este mesajul publicat pe pagina lui Pânzari, ortografia fiind păstrată.

Amintim că Pânzari a fost reținut în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, în această dimineață, în urma perchezițiilor care au avut loc în automobilul și domiciliul acestuia.

„În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și, la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, a precizat PCCOCS.

Amintim că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: