(video) Igor Grosu admite că s-a produs o greșeală când a fost format Biroul Permanent: „O vom corecta. Nu cred că o să ajungem la CC”

Speakerul Parlamentului Igor Grosu admite că ieri, în timpul alegerii Biroului Permanent, s-a produs o greșeală. Acesta declară că este gata să discute cu cei de la BECS pentru a corecta eroarea. Reacția vine în contextul anunțului făcut de Igor Dodon, privind intenția de a ataca la CC decizia prin care ieri a fost format Biroul Permanent. 

Foto: Unimedia

„Cred că noi nu o să ajungem la momentul contestării. Eu după ședință am rugat colegii să analizeze, să facă încă o dată calcule, admit că s-a produs o greșeală și am spus-o și colegilor și pe această cale o spun și celor de la BECS că vom reveni și vom face toate corectările de rigoare, dacă e nevoie să suplinim cu un membru, o vom face, vom corecta greșeala dacă chiar s-a strecurat”, a declarat Grosu, la emisiunea Politica.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va contesta la Curtea Constituțională decizia de ieri, prin care a fost format Biroul Permanent. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, în opinia căruia alegerea „a fost făcută cu încălcarea procedurii de reprezentativitate a fracțiunilor”.

Biroul Permanent al Parlamentului va avea 12 membri, dintre care 3 sunt din oficiu - speakerul și cei doi adjuncți ai săi. Decizia a fost luată ieri de majoritatea parlamentară.

În componența Biroului Permanent al Parlamentului intră din oficiu președintele Legislativului și vicepreședinții. Igor Grosu este, de astăzi, noul președinte al Parlamentului, iar deputatul PAS Mihai Popșoi și deputatul BECS Vlad Bătrîncea au fost aleși vicepreședinți ai Parlamentului.


Pub