(video) Ministerul Sănătății prognozează un noul val pandemic, la toamnă

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat, în cadrul conferinței de presă cu tema „Vaccinarea împotriva Covid-19: Tulpina Delta, eficiența vaccinurilor și măsurilor de protecție”, că numărul de cazuri în creștere de infectare cu virusul Covid-19 ar putea cauza un nou val de pandemie, la toamnă.

Foto: UNIMEDIA

(11:43) Vaccinurile care sunt disponibile, la moment, sunt eficiente pentru imunizarea anti-Covid, pentru toate tulpinile existente pe globul pământesc.

(11:43) Dacă va fi necesitate de a o administra o a treia doză de vaccin, Republica Moldova va recurge la o astfel de măsură.

(11:39) Vaccinarea ar veni drept o soluție în fața pericolului de nou val pandemic.

(11:25) Numărul cazurile de import este în creștere de la o zi la alta.

(11:21) Creșterea numărului de persoane infectate, precum și înregistrarea cazurilor de infecție cu tulpina Delta a Virusului Covid-19, denotă că un val pandemic în creștere se așteaptă pentru luna septembrie.

(11:17) Din cele 15 probe în Germania, 12 au fost depistate cu tulpina Delta. Tulpina Delta fiind mult mai contagioasă, iar persoana infectata va avea nevoie de o perioadă mai îndelungată pentru a se trata.

(11:13) Rata de infecții din săptamâna aceasta, comparativ cu săptămâna trecută, s-a majorat cu 41,8%, decesele au crescut cu 5,9% , iar rata de vindecare a scăzut cu 2,6%.

Urmărește live pe UNIMEDIA:


Pub