FISC a dat pe mâna CNA două angajate, după ce un agent economic s-a plâns că i s-a cerut 40 mii lei mită

Două angajate ale Direcției generale control fiscal post-operațional a Serviciului Fiscal de Stat sunt cercetate penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție după ce ar fi estorcat 40 mii lei de la un agent economic pentru a-i aplica o amendă mai blândă, în urma unui control. Una dintre bănuite a fost reținută pentru 72 de ore, iar alta urmează să fie cercetată în stare de libertate. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă și închisoare.

Foto:

Potrivit materialelor cauzei, angajatele SFS ar fi pretins de la directorul financiar al unei companii mită, în valoare de 40 000 de lei, promițând că vor aplica o amendă mai mică întreprinderii pentru încălcările fiscale depistate. Ulterior, acesta s-a plâns la direcția securitate internă a SFS care a sesizat CNA, in ordinea prevăzută de lege.

Pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar în această dimineață, ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la birourile de serviciu și domiciliile bănuitelor. În urma acțiunilor de anchetă, una dintre angajate a fost reținută pentru 72 de ore, iar alta urmează să fie cercetată în stare de libertate.

Dacă vor fi găsite vinovate, ele riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

CNA menționează că operațiunea a fost realizată în comun cu Direcția securitate internă a Serviciului Fiscal de Stat.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.


Pub