S-au pomenit pe două fotolii de ales al poporului: Ce va alege Alex Trubca - Parlamentul sau CMC?

Alex Trubca, deputat pe lista PAS, dar și actual consilier, urmează să decidă ce fotoliu va alege în viitor. Acesta a declarat pentru UNIMEDIA că luni, 2 august, la ședința fracțiunii CMC urmează să discute cu toți colegii aspectele pentru a lua o decizie finală, însă prealabil acesta susține că va merge în Parlament.

Foto: evenimentul.md

„Luni vom avea ședința Fracțiunii CMC unde și va fi luată decizia finală. Prealabil personal merg în Parlament, dar urmează să discutam cu toți colegii toate aspectele pentru a lua o decizie finală.

Să se „ceară” nu e cazul PAS. Lista a fost asumată și cumva era de așteptat că o bună parte din consilieri municipali să meargă în Parlament. Când a fost elaborată lista, s-a ținut cont de necesitatea păstrării unei echipe combative în CMC. Anume din aceste motive de exemplu Roman Cojuhari președintele comisiei buget și economiei din CMC nu a fost inclus în listele Parlamentare”, ne-a spus Trubca.

Toți consilierii care au obținut și un mandat de deputat au la dispoziție 30 de zile, de la validarea rezultatelor alegerilor, pentru a decide fotoliul pe care îl vor ocupa.

Vasile Grădinaru, Ina Coșeru, dar și Angela Munteanu-Pojoga, aleși locali, la fel urmează să decidă dacă renunță la funcția de consilier în favoarea celei de deputat.

În această dimineață, Elena Bodnarenco, de la BECS, a anunțat că renunță la fotoliul de consilier și îl alege pe cel de deputată


Pub