Primele declarații ale lui Pânzari, după ce a fost reținut în dosarul Direcției 5: Ar fi bine să nu se grăbească nimeni să mă ardă pe rug

Fostul ministrul al Apărării, Alexandru Pînzari, a venit cu un comentariu, după ce a fost reținut în această dimineață în dosarul Direcției 5. Acesta susține că „ar fi bine să nu se grăbească nimeni să-l ardă pe rug”.

Foto: sputnik.md
„După ceea ce s-a întâmplat astăzi, este necesar să vin cu acest mesaj prin intermediul familiei mele. Un citat spune că: Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni.

Știam care sunt „bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis.

La final vreau să spun următoarele: Sunt lucruri despre care nu se vorbește! Știu ce am oferit Republicii Moldova prin serviciul meu, sau prin lupta mea cu arma în mână pentru integritatea teritorială, și nimeni nu știe mai bine istoria mea și a altor ofițeri, decât cei cu care cot la cot am luptat cu criminalitatea. Mulțumesc celor care sunt acum alături de familia mea”, a scris Alexandru Pînzari pe Facebook.

Fostul ministrul al Apărării, Alexandru Pînzari, a fost reținut în această dimineață în dosarul Direcției 5. Procuratura confirmă reținerea unei persoane, însă nu oferă numele acesteia. Potrivit surselor UNIMEDIA, este vorba despre Pînzari.

În cadrul aceluiași dosar au fost reținuți șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.

Pe 16 iulie, Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului președintelui FEA și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul PCCOCS și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.


Pub