Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Circulația pe strada Ion…

FOTO Circulația pe strada Ion Creangă rămâne sistată până, cel puțin, la sfârșitul anului: În contract este stipulat luna martie 2022

Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că traficul rutier pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani rămâne sistat până, cel puțin, la sfârșitul anului.

Potrivit lui Ceban, lucrările de reparaţie a străzii Ion Creangă, în perimetrul strada Alba Iulia – Eugen Coca, au fost finalizate. Acolo, potrivit edilului, a fost asfaltat carosabilul, au fost amenajate trotuarele, accesele către curţile de blocuri. În perioada următoare, pe această porţiune, va fi aplicat marcajul rutier şi vor fi instalate indicatoarele rutiere.

În context, Ion Ceban menționează că „Primăria face tot posibilul ca strada Ion Creangă să fie redeschisă pentru circulație până la sfârșitul acestui an”.

„Facem tot posibilul ca str. I. Creangă, care este una din principalele artere din sectorul Buiucani, să fie redeschisă pentru circulaţie până la sfârşitul acestui an, deşi în contract este stipulată luna martie 2022”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Lucările de reparație au început în martie 2021 și conform licitației, termenul de finalizare a lucrărilor de reparație a străzii Ion Creangă este martie 2022. Costul lucrărilor planificate până în luna martie 2022 este de aproximativ 70 de mii de lei. Câștigătoare a licitației a fost desemnată, după a doua încercare, „Genesis International” SRL, firmă care încă de la fondarea sa a câștigat contracte grase cu statul și a cărei administrator a gestionat, la un moment dat, compania „GARILE AUTO MODERNE” SRL, firmă care a concesionat gările și stațiile auto din Republica Moldova pentru o perioadă de 25 de ani.