08:12:28 29.03.2024
Stiri

SFIDARE // Voronin și Dodon REFUZĂ să meargă la consultările de la Președinție. Cei doi vor ca Maia Sandu să meargă la Parlament

Actualitate 30.07.2021 08:07 Vizualizări5546 Autor: Ziarul National
SFIDARE // Voronin și Dodon REFUZĂ să meargă la consultările de la Președinție. Cei doi vor ca Maia Sandu să meargă la Parlament


Foștii președinți Vladimir Voronin și Igor Dodon refuză să meargă astăzi la Președinție pentru consultări cu Maia Sandu în vederea desemnării candidatului la funcția de prim-ministru.

Cei 32 de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor ca Maia Sandu să vină în Parlament pentru a desfăşura consultări cu fracţiunile parlamentare, a anunţat liderul socialiştilor, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la „Moldova 1”.

Decizia a fost luată la şedinţa fracţiunii. Colegii mei au invitat-o pe dna Maia Sandu în biroul fracțiunii. Ei vor fi gata să aibă întrevederi mâine, la Parlament", a spus Dodon.

Potrivit sursei citate, în Constituție nu este specificat locul în care presedintele desfășoară cu fracțiunile parlamentare consultările în vederea desemnării premierului.

Dodon a adăugat că, în 2019, dânsul a mers în Parlament să consulte fracțiunile vizavi de candidatura la funcția de prim-ministru.

Preşedintele Maia Sandu va avea astăzi, 30 iulie, consultări cu fracțiunile parlamentare pentru identificarea candidatului la funcțiile de prim-ministru.

Reprezentanţii fracţiunilor sunt aşteptaţi la Preşedinţie în această ordine:

08.30 - Fracțiunea Partidului politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”

09.00 - Fracțiunea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor

09.30 - Fracțiunea Partidului politic „Șor”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md