20:37:36 28.03.2024
Stiri

Dosarul în care e vizat DEPUTATUL Denis Ulanov a fost trimis în JUDECATĂ. Acesta este acuzat de escrocherie și spălare de bani în interesele unei asociații criminale

Actualitate 30.07.2021 09:44 Vizualizări1748 Autor: Ziarul National
Dosarul în care e vizat DEPUTATUL Denis Ulanov a fost trimis în JUDECATĂ. Acesta este acuzat de escrocherie și spălare de bani în interesele unei asociații criminale


Procuratura Anticorupție susține că a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume. Procuratura a anunțat acest lucru în momentul în care reprezentantul Partidului „ȘOR” se afla la consultările de la Președinție în vederea desemnării unui candidat la funcția de premier.

Cauza penală ce îl vizează pe Ulanov face parte din dosarul numit „Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Acum patru luni, la cererea procurorului general, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.

Procuratura mai susține că, într-un an și jumătate, „a întors la 180 de grade anchetele anterior dosite și mimate în dosarul „Frauda bancară”, perioadă în care procurorii au finalizat și expediat în judecată zeci de dosare și persoane intangibile până nu demult”.

În prezent, procurorii investighează o multitudine de fapte infracționale care au avut loc în intervalul anilor 2010 – 2015 care, la fel, fac obiectul dosarului „furtul miliardului”.

„Investigațiile vor continua până la etapa la care vor fi trași la răspundere nu doar organizatorii și beneficiarii, ci și cei care au favorizat adoptarea deciziilor ilegale care au permis devalizarea sistemului național bancar”, se mai arată în comunicatul Procuraturii Generale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md