01:02:50 20.04.2024
Stiri

FOTO // Furtuna de joi-seară a doborât zeci de arbori peste case, mașini, drumuri și a lăsat numeroase localități în beznă: Cele mai afectate raioane și străzi din Chișinău

Actualitate 30.07.2021 10:00 Vizualizări1745 Autor: Ziarul National
FOTO // Furtuna de joi-seară a doborât zeci de arbori peste case, mașini, drumuri și a lăsat numeroase localități în beznă: Cele mai afectate raioane și străzi din Chișinău Gismeteo.md


Ploile puternice, însoțite de grindină și vijelie, care au căzut joi-seară pe teritoriul R. Moldova, au doborât numeroși arbori, inclusiv peste case, drumuri și mașini. Totodată, zeci de localități au rămas fără curent electric timp de mai multe ore.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvatorii au fost solicitați ieri-seară să efectueze lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți de rafalele de vânt puternic în raioanele Bălți, Ungheni, Strășeni, Ocnița, Cahul, Fălești, Florești, Briceni, Edineț, Glodeni, Râșcani etc.

Pompierii au intervenit în mai multe localități pentru înlăturarea copacilor doborâți de vântul puternic care au blocat drumurile la Briceni, Râșcani, Glodeni, Dondușeni, Drochia, Soroca și Ungheni.



De asemenea, a fost nevoie de intervenția salvatorilor în raionul Edineț, unde un copac a căzut pe acoperișul unei case de locuit din localitatea Cupcini.

Echipele de salvatori au intervenit pentru a înlătura arbori și crengi care au căzut pe țevile de gaz natural în orașul Soroca și municipiul Bălți.

Și în municipiul Chișinău au fost înregistrate opt intervenții ale salvatorilor, care au efectuat lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți peste autovehicule parcate pe străzile capitalei, precum și în curțile blocurilor locative.

Astfel de intervenții au avut loc pe strazile Grigore Vieru, Ion Aldea Teodorovici, bulevardul Mircea cel Bătrân, Andrei Doga, Spartacus și Ginta Latină.


Foto: Dmitri Botnari

Totodată, în urma precipitațiilor de ieri-seară, 24 localități din raioanele Glodeni, Dondușeni, Florești, Anenii Noi și Criuleni au fost deconectate de la energie electrică.

În dimineața zilei de astăzi mai rămâneau deconectate de la energia electrică încă 16 localități.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md