01:13:39 20.04.2024
Stiri

Fadei Nagaveschi despre acuzațiile potrivit cărora ar fi reprezentat o companie implicată în JAFUL bancar înaintea lui Denis Ulanov: „Absolut aiurea”

Actualitate 30.07.2021 13:41 Vizualizări3455 Autor: Ziarul National
Fadei Nagaveschi despre acuzațiile potrivit cărora ar fi reprezentat o companie implicată în JAFUL bancar înaintea lui Denis Ulanov: „Absolut aiurea”


Ministrul în exercițiu al Justiției, fost consilier al socialistei Zinaida Greceanîi, Fadei Nagacevschi, nu vrea să se „lanseze în dezbateri publice” vizavi de acuzațiile potrivit cărora ar fi reprezentat, alături de tatăl său, avocatul Vitalie Nagacevschi, compania „Insidown” implicată în jaful bancar, înainte ca aceasta să ajungă la deputatul Partidului „Șor”, Denis Ulanov.

„Inițial a apărut un fake-news (formulat în sursa primară vădit în interesul deputatul deputatului Ulanov). Mi se invoca faptul că aș fi reprezentat o companie străină. Scopul articolului a fost de a crea percepția publică că Procuratura ar aplica duble standarde în raport cu deputatul Ulanov. Domnul deputat aștepta dezbateri, reacții, justificări, argumente... Nu a primit. Azi domnul Ulanov a decis să mă atace frontal. Îi răspund: Domnule deputat, ați greșit. Așa-zisa informație referitoare la persoana mea e absolut aiurea și să mă lansez în dezbateri publice la un subiect aiurit nu am de gând. Și dacă a decis să se apere utilizându-mi numele, atunci am să-i spun: speram că e avocat, dar modul în care încearcă să-și construiască apărarea doar îl dezonorează”, a reacționat Fadei Nagacevschi pe Facebook.

CITIȚI și DOC // Fadei și Vitalie Nagacevschi, reprezentanți oficiali ai companiei „Insidown”, implicată în frauda bancară, înainte ca în „schemă” să apară Denis Ulanov și Ilan Șor: Procuratura Generală nu are întrebări?

Menționăm că, recent, portalul punctul.md a publicat mai multe documente care demontrează că Fadei și Vitalie Nagacevschi au reprezentat prin procură compania „Insidown” înaintea lui Denis Ulanov și ar fi pregătit tranzacția de vânzare-cumpărare a pachetului de 38,2% din acțiunile „Victoriabank”, în cadrul căreia au fost folosiți banii din BEM.

Sursa puncta că, în timp ce Ulanov este cercetat de procurori pentru reprezentarea acelei companii în bază de procură, acuzatorii nu ar aplica același comportament în raport cu Fadei și Vitalie Nagacevschi, care l-au precedat în „afacere”.

Astăzi, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

CITIȚI și Dosarul în care e vizat DEPUTATUL Denis Ulanov a fost trimis în JUDECATĂ. Acesta este acuzat de escrocherie și spălare de bani în interesele unei asociații criminale

Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume. Cauza penală ce îl vizează pe Ulanov face parte din dosarul numit „Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md