Săptămâna Internaţională a Alăptării, celebrată în Moldova printr-o serie de activități de socializare și informare pentru părinți și copii

marș2

Pandemia a „tulburat apele” din viața tuturor, mulți proaspeți părinți au rămas fără ajutor offline în organizarea alăptării și a creșterii copiilor. Mamica Alăptează a sprijinit online părinții în această perioadă, dar vara aceasta a decis să organizeze o întâlnire pe viu cu femeile însărcinate, viitori tați și părinți cu bebeluși.

Deja de 31 de ani se sărbătorește Săptămâna Mondială a Alăptării, iar Mămica Alăptează, pentru al șaptelea an consecutiv se alătură celebrării. Anul acesta, evenimentul va avea loc în perioada 1-7 august, în format mixt (online și offline).

Iată agenda Săptămânii Mondiale a Alăptării:

# 1 august, ora 18.00 – Marșul Alăptării, un eveniment de socializare pentru părinți și activități pentru copii, combinat cu consultații gratuite la subiectul alăptării, recuperării postnatale și altele.

Pentru a participa, îmbrăcați-vă în alb și veniți în Parcul Universității Tehnice de pe str. Studenților, sectorul Rîșcani.

# 2 august, ora 17.30 – Seminar „Calea nașterii bebelușului” . Se va vorbi despre viața intrauterină a bebelușului, despre drumul său de la prima contracție până la întâlnirea cu mama sa, despre nevoile unui copil nou-născut, despre ce se așteaptă de la părinți etc.

Locație – Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.

# 3 august, ora 17.30 – Seminar „Drepturile mamei care combină alăptarea cu serviciul”. La seminar se va discuta despre: drepturile legale ale mamei care alăptează, cum la modul în care ar putea combina alăptarea și jobul, particularitățile ieșirii la serviciu în funcție de vârsta copilului, cum să se păstreze alăptarea în timp ce mama este la muncă, și alte aspecte importante.

Locație – Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.

# 3 august, ora 19.00 – Live cu prima consultantă în purtarea bebelușilor din Moldova, Geta Rasciuc despre cum purtatul bebelușilor facilitează alăptarea.

Live pe pagina de Instagram @mamicaalapteaza.

# 4 august, ora 17.30 – Seminar „Nevoile fiziologice ale nou-născutului”. Se va discuta despre igiena personală a copilului și despre modul în care părinții trebuie să îngrijească de locurile intime ale acestuia, în funcție de sexul copilului. De asemenea, se vor atinge aspecte precum plimbările, schimbarea scutecelor, alăptarea, icterul, acneea nou-născutului și multe alte probleme de zi cu zi ale vieții cu un nou-născut.

Locație – Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.

# 5 august, ora 19.00 – Live cu cel mai cunoscut tătic din Moldova, Tăticul Modern, Tudor Ceban, despre implicarea taților în viața cotidiană a bebelușilor și susținerea femeii care alăptează.

Live pe instagram @mamicaalapteaza

# 6 august, ora 18.30 – Live despre pregătirea pentru naștere cu Natalia Zabudskaya, antrenor pregătire pentru naștere, pilates și consultantă în alăptare.

Live pe instagram @mamicaalapteaza

# 7 august 11.00 – Seminar „Mituri despre alăptare” cu consultanta în alăptare, Ludmila Caracalceva. La seminar se va discuta cele mai des întâlnite mituri, care vor fi discutate, și explicare, utilizându-se informații veridice.

Locație – Zity Mall, Sala de conferințe, et. 3.

Toate evenimentele sunt cu acces gratuit.

Biletele pentru seminare le puteți lua pe 1 august la Marșul Alăptării sau scriind pe pagina de Facebook sau Instagram Mămica Alăptează. Conform ultimei decizii CNESP, purtarea la evenimente a măștii de protecție este obligatorie.

Evenimentul este organizat voluntar cu suportul partenerilor: Viburcol, Sanosan, Universitatea Tehnică a Moldovei, Zity Mall, Irina Spinei Photography, Olga Lopatsky Photography, OM kids, Make Roads Safe Moldova & INSP, Sanda Armașu Photography, Crystal by Swarovski, Fit Mami, Elevit, Natalia Madan Photography, Tedi, Kiddo, Babymoon, Cuddy, Mama Natura, Actiflora Baby, Ask a Mom, Dear Woman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente