(video) Drag race: Poate noul Audi RS e-tron GT trimite la pensie R8 V10 din punct de vedere dinamic?

Noul RS e-tron GT a ocupat de curând locul modelului R8 V10 şi a devenit cel mai puternic Audi din fabrică, însă îl face puterea sa mai mare suficient de agil pentru a bate coupeul cu motor natural aspirat la capitolul dinamică?

Iată ce pot demonstra ambele autoturisme după un start de pe loc, din mers şi ce distanţă de oprire au.

https://www.youtube.com/watch?v=aWYrsxnIBnY&pp=sAQA

Amintim că modelul Audi RS e-tron GT este dotat cu două motoare electrice care produc până la 646 CP şi 830 Nm cu modul Launch Control activat. Energia o iau dintr-o baterie cu o capactiate de 85 kWh.

Puterea este trimisă tuturor celor patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze speciale cu două trepte. Deşi este cel mai puternic Audi al momentului, este departe de a fi şi cel mai uşor – 2.347 kg (exemplarul dat).

Drept rival i-a fost în această serie de curse un exemplar Audi R8 V10 plus, modelul pre-facelift, însă care a fost modificat pentru a genera aceiași 620 CP şi 580 Nm cât oferă modelul actualizat, numit deja R8 V10 performance quattro.

Puterea la toate cele patru roţi se trimite printr-un DCT cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Greutatea îi este semnificativ mai mică – 1.640 kg.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise